Itt az ideje, hogy elkezdj tenni a saját sikerességedért és karrieredért. Az alábbiakban tíz pontba szedtük a sikerhez vezető út kulcsfontosságú motívumait.

Mikor el szeretnél érni valamit, vagy a legjobbat akarod kihozni magadból, az általában nagy elkötelezettséget és energiabefektetést igényel. Ha sikeressé vagy megbízhatóvá akarsz válni a munkahelyeden, vezetőként,  a saját vállalkozásodban, és kreatív a kritikus helyzetekben, akkor figyelj arra, hogy mi az, amire a legtöbb energiát kell fordítanod.

A következő tíz pontban azokat a kulcsterületeket szedtük össze, amik elengedhetetlenek a sikerhez vezető úton.

  1. Figyelj arra, hogy hogyan bánsz másokat.

Legyél az, akire mindig lehet számítani, segíts a körülötted élőknek! Még az is lehet, hogy egy nap jól jön majd az Ő segítségük.

  1. Foglalkozz a személyes fejlődéseddel.

Ha magabiztosan akarsz haladni az úton az álmaid és céljaid felé, fektess energiát és időt a saját fejlődésedbe is. Rengeteg könnyen hozzáférhető lehetőség van, főleg az ingyenes alkalmazások és az internet korában. Tanulj új nyelveket, olvass a szakmádba illő könyveket, sajátíts el új készségeket, amiktől nem csak a munkaerőpiacon lesz nagyobb értéked, hanem szélesíted a saját látókörödet is.

  1. Foglalkozz a céljaiddal.

Ahogy mondani szoktál: a cél terv nélkül csak kívánság. Mikor a céljaiddal foglalkozol, át kell őket látnod rendszerszinten. Azok az emberek, akik egyértelműen leírják a céljaikat, illetve az ahhoz szükséges lépéseket, sokkal gyorsabban képesek azokat megvalósítani, mint azok, akik csak gondolnak rájuk.

  1. Győzd le a félelmeid.

Legtöbbünk ignorálja azokat a helyeket – legyen az fizikai vagy érzelmi – amelyektől fél. De ha belépsz a retteget területre, ha megbarátkozol a félelmeddel, és nem hagyod hogy eluralkodjon feletted, talán rájössz, hogy nem is olyan rémisztő, mint gondoltad. Ez lehet egy régóta kerülgetett téma átbeszélése a főnököddel, egy email, amire rég válaszolnod kellett volna, ami fontos, hogyha túl vagy rajta sokkal jobban fogod érezni magad és megkönnyebbülsz majd.

  1. Figyelj arra, hogy mivel töltöd az időd.

Az idő szabad, de nem megújuló erőforrás; ha egyszer elmúlt, soha nem kaphatod vissza. Tekints rá úgy, mint értékes vagyontárgyra, ne pazarold el felesleges dolgokra és emberekre.

  1. Foglalkozz a belső gondolataiddal és megérzéseiddel

A sikerhez szükséges figyelned arra, mit gondolsz és mit érzel, milyen negatív vagy pozitív hatások érnek egy nap. A nap során a saját gondolataid hallod a legtöbbet, és ezek a gondolatok befolyásolják a leginkább cselekedeteidet, így fontos, hogy tudatosan ügyelj rá, hogy mi inspirál és mi az, amitől rossz kedvűvé válsz.

  1. Próbáld a legjobbat kihozni magadból.

Ahhoz hogy a legjobb legyél a szakmádban, az a legfontosabb, hogy a legjobbat hozd ki magadból. Megengedettnek tűnhet stresszes időszakban vagy túlóra esetén egy kicsit alulteljesíteni, de ezek a pillanatokban is a lehető legjobbra kell törekedned.

  1. Törődj azokkal, akik segítenek az utadon.

Gondolj azokra, akik vezetnek, támogatnak, edzenek, és mentorálnak utad során. Lehetnek a családtagjaid, a barátaid vagy akár kollegáid is. Mikor volt utoljára, hogy kifejezted nekik a háládat?

  1. Foglalkozz a saját boldogságoddal.

A siker nem ugyanaz, mint a boldogság, de a boldogság segít a siker elérésében. Az egyetlen út a boldogság megtalálásához, szórakoztató és boldog pillanatok megteremtése. Találj időt arra, hogy a mindennapokban felfedezed azt, hogy mi tesz boldoggá, mitől érzed jobban magad a bőrödben!

  1. Figyelj arra, hogy hol vagy és hová tartasz.

Hol tartasz most az életedben, és hol akarsz tartani? A lehetőségek világa nyitott, és nincs határa a gondolatoknak és az álmoknak, amiket elérhetsz. Vagyis, mikor látsz egy területet az életedben, ahol változást szeretnél, vagy új dolgokat szeretnél felfedezni, kezd az időd, energiád és figyelmed arra irányítani, és nézd meg mi történik.

Szólj hozzá!

hozzászólás