Facebook Live: mindenki számára elérhető az élő közvetítés

5639

2016. április 6-tól minden felhasználó számára elérhető a Facebook új videószolgáltatása, a Facebook Live, amivel bármikor bárhonnan élő videóval jelentkezhetünk be a közösségi média felületre. Bár a frissítés egyelőre még nem ért el minden felhasználóhoz, az új funkció napokon belül elérhető lesz mindenki számára.

Mark Zuckerberg a Facebookon jelentette be az újítást, melyről így írt:
„Mintha egy tévékamera lenne a zsebedben”. A Facebook Live mindenki számára elérhető, mely egy új lehetőséget teremt a felhasználók számára az egymás közötti kommunikációra.

facebook live stream

Élő közvetítés korábban is volt a felületen, de csak azok használhatták, akik hivatalos oldallal rendelkeztek. A Facebook Live segítségével viszont bárki közvetíthet valós idejű videókat.

További változás még, hogy a reakciók is valós időben jelennek meg, majd gyorsan el is tűnnek, így a nézők a videók különböző pontjain tudnak reagálni. A visszajátszás megmutatja ezeket a megjegyzéseket. A másik újdonság az öt új szűrő bevezetése az élőképben.

A Facebook Live lehetővé teszi továbbá a nézőszám figyelemmel követését is, az adás különböző időpontjaiban, nem csupán az egész adásra nézve.

További kérdéseket vet fel azonban, hogy az élő közvetítés milyen felhasználói reakciókat von maga után, illetve hogyan hasznosíthatjuk cégünk népszerűsítése érdekében?

Update: Mark Zuckenberg, a Facebook alapítója nem sokkal a bejelentés után az új funkcióért felelős projektszobából posztolta a következő képet:

facebook

Update 2: elérhető itthon is a funkció az alkalmazás frissítésével!

 

fblive

Szólj hozzá!

hozzászólás