Facebook: egyedi felhasználói kódok és linkek

2121

A Facebook Messenger újdonságaival a név ismerete nélkül ismerősnek jelölhetünk valakit, vagy azonnal elkezdhetünk vele chatelni.

Korábban, hogyha valakit ismerősnek szerettünk volna jelölni a Facebookon, akkor a keresőalkalmazással találhattunk rá. Azonban gyakran elfelejtettük, hogy hívják pontosan az illetőt, hogyan írja a nevét, vagy nagyon sok hasonló névvel rendelkező felhasználót kaptunk a keresés eredményeként.

A Messenger újdonságaival minden felhasználó egyedi kódot és linket kap majd, így egyszerűbbé válik az ismerősnek jelölés, illetve az üzenet küldés is olyanok számára, akik még nem ismerőseink.

messenger

A Messenger Codes az üzenetküldő alkalmazáson belül egy QR-kódhoz hasonló minta a képünk körül, melyet megjelenítve a másik fél a Messengerben kialakított felismerőt elindítva találhatja meg profilunkat. Ezt követően azonnal engedélyezett az egymás közti chatelés.

image2

Emellett minden felhasználó egyedi messenger linket is kap profiljához, az úgynevezett Messenger Links formájában. Az erre történő kattintást követően azonnal lehetőségünk lesz üzenetet küldeni az új ismerősnek.

Vállalkozásként is könnyebben kommunikálhatunk majd a Messenger újdonságával, mivel egyedi kódjainkat és linkjeinket feltüntethetjük weboldalunkon vagy hirdetéseinken is. Ezek az új funkciók a következő hetekben mindenkinél megjelennek majd.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkTinder: új funkcióval bővült az alkalmazás
Következő cikkA közösségi oldalak hozzájárulnak a depresszióhoz?
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.