Döbbenetes, mennyi időt töltenek az emberek telefonhasználattal nap, mint nap. Azonban még érdekesebb, hogy mennyi időt töltenek a közösségi média felületeiken. Mindez hatással van a reklámpiacra is.

A közösségi média felületek, mint a Snapchat, Twitter és Instagram ajánlatai azt mutatják, hogy sok alkalmazás még csak most kezd próbálkozni a megfelelő hirdetési rendszerek kidolgozásának a feladatával, mivel az újdonságok egyre több felhasználót, így egyre több hirdetőt vonzanak.

A Twitter nemrégiben számolt be arról, mennyivel növekedett az utolsó negyedévben a reklámbevétele, melyhez különböző fejlesztésekkel is alkalmazkodnia kellett. Az “idővonalon” továbbra is a legújabb dolgok jelennek meg először, de lesz egy felső rész, ahol azokat a tweeteket mutatja majd az algoritmus, melyek a leginkább érdekelhetik a felhasználót. Ez lehetővé teszi a marketingeseknek, hogy “vegyenek” egy helyet az első helyen, hirdetéseket rögzítsenek a felhasználók felső képernyőjén. A Twitter bejelentése szerint  nem tervezik az algoritmus teljes átdolgozását.

A Snapchat is fejleszteni kívánja hirdetési lehetőségeit, továbbra is keresi a lehetőségeket, hogy megfelelőbb hirdetési rendszert dolgozzanak ki.

Az Instagram nemrégiben kiterjesztette a videóhirdetés hosszúságát 60 másodpercre, de nem módosítja a kronológiai rendszert, bár gyakran felmerül ez a lehetőség.

Ezek a módosítások nem világrengetőek, mégis együttesen azt mutatják, hogy a közösségi média csatornák saját reklámiparral jelentkezhetnek a közeljövőben. A reklámipar a következő szintre fog lépni.

A Facebook már átesett ezen az evolúción, melyet a több mint 5 milliárd dolláros reklámbevétele is igazolt az első negyedévben. Valójában a változások nagy részét is ez a csatorna indította,azonban modelljét nem tudná a többi felület bevezetni, a magasabb felhasználószám miatt sem.

Tehát a közösségi média felületek hirdetési rendszerének átalakulása elkerülhetetlen, a kérdés csupán az, mikor alkalmazkodik hozzá minden közösségi csatorna?

Szólj hozzá!

hozzászólás