Instagram: bővült a videóhirdetési kínálat

1509

Az Instagram bővítette videó hirdetési kínálatát az úgynevezett körhinta (carousel) hirdetéssel, melyet szinte azonnal ki is használt az Asos és az Airbnb.

Az új videó formátum ugyan úgy működik, mint a képek esetében a carousel típusú hirdetések, valamint a videók maximális hosszúsága itt is 60 másodperc lett. Az Asos márka szinte azonnal kihasználta az újfajta hirdetési módszert és kampányt indított.

Amy Cole, az Instagram fejlesztési vezetője elmondta, hogy ez a hirdetési típus egy nagyon jó formája annak, hogy egyedi és vonzó módon mondhassuk el márkánk történetét úgy, hogy jó eredményeket produkáljunk.

Az Instagramon az elmúlt hat hónapban 40%-kal növekedett a videó megtekintések száma, a most bevezetett videós körhinta hirdetés pedig még több kreativitást és rugalmasságot ad ahhoz, hogy a márkák elmondhassák vizuális történeteiket.

Az Airbnb is készített egy carousel típusú videó kampányt, mellyel arra ösztönzi az embereket, hogy látogassanak el Párizsba és Tokióba.

Körhinta hirdetés
A carousel, vagy más néven a körhinta hirdetési típus lehetővé teszi, hogy egy hirdetésen belül több képet és információt helyezzünk el, ezáltal hatékonyabbá válhat hirdetési kampányunk. Minden kép alá elhelyezhetünk rövid szöveges leírást, valamint saját hivatkozást is.

Szólj hozzá!

hozzászólás