Down To Lunch: Új mobil applikáció hódít a fiatalok körében

988

 

Rövid időn belül hatalmas népszerűségre tett szert a Down To Lunch nevű applikáció, mely segít az embereknek a baráti találkozók megszervezésében.

Az új közösségi hálózat április közepén már a harmadik helyen állt az amerikai letöltési listákon, így megelőzte a Facebookot és az Instagramot is. Az applikációnak egyetlen célja van: segít kideríteni, melyik barátunkkal lóghatunk együtt, könnyedén szervezhetünk általa baráti találkozókat.

Az alkalmazás megpróbálja spontán ütemezni a barátokkal való programot, megtudható, ki szabad egy adott pillanatban, illetve melyik ismerősünk tartózkodik a közelben. Ha egy programot szervezünk, a Down To Lunch üzenetet küld a közeli barátoknak, de külön listákat is létre hozhatunk. Ezek után szabadon csatlakozhatnak az eseményhez, a beszélgetés pedig az alkalmazásban koordinálva lesz.

A Down To Lunch népszerűsége hasonlít a Facebook kezdeti sikereihez, mivel az amerikai egyetemisták körében gyorsabban terjed, mint a közösségi hálózat. 2016 januárjában indult el az alkalmazás, áprilisra pedig a harmadik legnépszerűbb app lett.

A regisztráció telefonszámhoz kötött, mely után engedélyezni kell az értesítéseket és a helyzetünk meghatározását. A baráti találkozó szervezéséhez pedig csak meg kell adnunk, hogy milyen programot akarunk csinálni, kikkel és hol. Azok az ismerősök, akik az adott időpontban ráérnek és a közelben tartózkodnak, meghívót kapnak alkalmazáson belül. Ha valaki csatlakozik a programhoz, be is léphet az adott esemény chat ablakába.

 

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkInstagram: megérkezett az új ikon
Következő cikkYouTube: hamarosan érkezik a chat funkció
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.