Google Maps: Így lesz felejthetetlen az idei nyár

1816

Az idő szép, a diákoknak nyári szünet van, illetve a munkahelyek is egyre inkább konganak az ürességtől. Kétségtelen, hogy beköszöntött a nyaralások, hosszabb utazások ideje, ennek örömére a Google Maps két új funkcióval lepte meg az alkalmazás felhasználóit. Az újdonság egyelőre az Egyesült Államokban elérhető, de folyamatosan érkezik meg először Android-, majd iOS okostelefonokra is.

 

Google Maps

Az első funkció kiegészítés az eddigi útvonaltervezési eszköz mellé, míg eddig csak kiindulási pontot és végcélt tudtunk beállítani, már lehetséges köztes megállók beállítása is. A funkció a roadtripekre, vagyis országúti autóutakra vállalkozóknak különösen hasznos, hiszen akár több megállót is betervezhetnek az útra, a Google Maps számon tudja majd tartani a várható távolságot és időtartamot is, sőt a megállóhelyek sorrendje is variálható kedvünk szerint.

Google Maps

Az utazás élményéhez hozzátartozik az is, hogy szeretünk rá visszagondolni, esetleg mesélni róla barátainknak, családtagoknak. Az élménybeszámolókhoz sokszor fényképeket is készítünk, illetve térképen mutogatva magyarázzuk, hogy merre kalandoztunk. A Google Maps második újítása ezt a két tevékenységet köti össze azzal, hogy Androidon a lokációs előzmények ( Location History) alapján könnyen generálhatunk saját idővonalat ( Your Timeline), amihez képeket, jegyzeteket írhatunk.

“ Nem számít merre utazol ezen a nyáron, az új Google Maps funkciók gondoskodnak róla, hogy tényleg maradandó élmény legyen az út.” – foglalja össze a közlemény.

Szólj hozzá!

hozzászólás