Videók, amikért megőrültünk

A videó hirdetések mérésével foglalkozó Ace Metrix tegnap hozta nyilvánosságra a második negyed év tíz legjobb videó hirdetését összefoglaló listáját. Nézzük meg a legsikeresebb videó hirdetéseket!

1689

Az Ace Metrix mérései arra keresik a választ, hogy milyen jellemzők tesznek egy videó hirdetést igazán sikeressé. Az idei évben a tíz videó közül nyolc az emberek szívére hatott, igazolva azt, hogy egy érzelmes történet elmesélése hatékony módszer a nézők megérintésére.

Nézzük meg az elmúlt hónapok legjobb videóit!

A lista élén a Gillette “This Father’s Day, Go Ask Dad” videója végzett, amelyben édesapák olyan készségeket tanítanak meg a fiaiknak, mint a nyakkendőkötés és a borotválkozás. A szívmelengető videó megmutatja, hogy még ebben a digitális korban is tanulhatnak a fiatalok az édesapjuktól, és ez az üzenet igazán megérintő a nézők számára.

A mérés ezüst érmese a Procter & Gamble “Thank You Mum – Strong”  videója is igazán érzelmes. Az Olimpiához kapcsolódó videó középpontjában az édesanyák állnak, a videó üzenete pedig az, hogy kell valaki erős az ember háta mögött, hogy ő maga is erős legyen. Emlékezteti a nézőket arra, hogy az atléták mellett azokra is gondoljunk, akiknek az ereje inspirálja őket. Nem kérdés, hogy a videó nagy hatással van a nézők érzelmeire.

https://youtu.be/MQ3k6BFX2uw

A Dove “Caring Makes My Dad, My Hero” videója került a lista harmadik helyére, amely az első helyezett hirdetéshez hasonlóan az édesapák szerepére világít rá. Üzenete, hogy ha törődsz valakivel, akkor mindig hős vagy valakinek.

A negyedik helyezett a Google “Introducing Voice Access Beta” hirdetése, mely a Google új akadálymentesítő android applikációját mutatja be, amely lehetővé teszi, hogy azok, akik bénulás, remegés, átmeneti sérülése, vagy egyéb okok miatt nehezen kezelik az érintőképernyőt hanggal vezéreljék a készüléküket. Az izgatott felhasználók példáján keresztül megismerhetjük az applikációban rejlő lehetőségeket.

Ötödik helyen az Apple “Timer – Behind The Scenses” végzett, amelyben a Szezám utca Sütiszörnye a Siri időzítőjét teszteli. A humoros videóban megtudhatják a nézők, hogyan üti el az időt a Sütiszörny, amíg elkészül a várva várt finomság. A videó már a legsikeresebb tavaszi reklámok listájára is felkerült.

https://youtu.be/Wk5qT_814xM

A listán hatodik helyre került a Lowe két ház és fiatal lakóinak történetét elmesélő “House Love” című videója, melynek üzenete, hogy néha minden háznak szüksége van egy kis szerelemre. A humoros, de megható videó nem csak a házakban lakók, de a házak szeretetét is szépen ábrázolja.

Hetedik helyen a Zappos “Box Home” című videója végzett, melyben egy kisfiú otthonná változtatja egy hajléktalan ember dobozát. A megható videó bemutatja, hogy egy kis kedvességgel, kreativitással és innovatív gondolkodással mennyire megváltoztathatjuk az életet.

Nyolcadik helyen, holtversenyben szerepel a Fitbit “Lovefit: Team Hoyt” című videója és a Coldwell Banker “This Is Home” című hirdetése. A Fitbit videója az egészségesebb, sportosabb életre hívja fel a figyelmet. A Hoyt csapatot mutatja be, a kerekes székes Ricket és édesapját, akik számtalan maratonon és triatlonon vettek részt, hirdetve a csoport mottóját: “Igen, képes vagy rá”.

A Coldwell Banker videója több említett videóhoz hasonlóan érzelmes. A felhasználók által készített videó részletekkel mutatja be, hogyan válik egy házból otthon. Ezt erősíti meg a videóhoz választott zene is.

https://youtu.be/w4FRRs7M954

Tizedik helyen végzett a Johnsonville humoros videója, a “Jeff and His Forest Friends”, amelyet a cég egyik alkalmazottja készített. A videó készítője, Jeff úgy gondolta, vicces lenne egy snack kolbász reklámot készíteni beszélő állatokkal. Ez a videó lett az eredménye.

A lista tanulsága az Ace Metrix vezérigazgatója szerint a jó videó hirdetéseknek még mindig van helyük az interneten. Ezt jól mutatja az, hogy hirdetésblokkolók terjedése ellenére is nagyon sokan nézik és osszák meg ezeket a videókat. Az erős és kreatív hirdetések még mindig felkeltik az emberek érdeklődését. Egy érzelmes, szépen elmesélt történet, vagy a humor is megérintheti a nézőket, ahogy ezt a lista helyezettjei is jól példázzák.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkJunior account manager állás
Következő cikkPPC gyakornokot keresünk!
Ládi Zsuzsa
A Debreceni Egyetem magyar alapképzésén végeztem 2012-ben, majd elvégeztem a finnugrisztika mesterképzést. Az egyetem elvégzését követően kezdtem különféle témában cikkeket fordítani. Az online marketing iránt a blogolás keltette fel az érdeklődésemet, amit azóta is folytatok. Az online marketingen belül kiemelten érdekel a videómarketing és a közösségi média, de változatos témában írok cikkeket a portálra és a Kamara Online online marketing rovatába. Cikkírás mellett foglalkozom kreatív írással és fordítással is.