AdWords hirdetők figyelem! Keveset hirdetsz el egy hónapban? Készülj, mert a Google Kulcsszótervező mostantól pontatlanabb, kevesebb adatot jelenít majd meg neked.

A Google AdWords community managere tegnapi posztjában jelentette be, hogy amellett, hogy sikerült megoldaniuk pár korábbi technikai programot a kulcsszótervező eszközön, az eszközhöz való hozzáférés a jövőben változni fog az AdWordsben elhirdetett összegek alapján. Mondhatni, kisebb költőknek kevesebb adathoz lesz hozzáférésük, mint azoknak, akik több ezer dolláros havi költést produkálnak.

Ahogy fogalmazott “A havi szinten kevesebbet költők a ezentúl limitált hozzáférést kapnak majd a Google Kulcsszótervezőhöz”.

A változás főleg az eszköz “Keresések átlagos havi száma” oszlopot érinti majd, az itt megjelenő értékek ezentúl sávosan jelennek majd meg a konkrét adatforgalom értéke helyett.
kulcsszoterv (1)

 

A keresések havi forgalma a következő kategóriákba rendeződik majd:

  • 0
  • 1–100
  • 100–1 ezer
  • 1 ezer–10 ezer
  • 10 ezer–100 ezer
  • 100 ezer–1 millió
  • 1 millió +

Ha egy kulcsszónak tehát átlagosan 500 a havi keresési száma, az új rendszerben a “100-1000” közé esik majd, amin belül bárhol lehet.

adwords-kulcsszotervezo-uzenete

Emellett fennt állhat az a veszély is a jövőben, hogy ha túl sok keresést futtatsz a kulcsszótervező eszközben és eléred a limitet, akkor is limitált nézetre vált az eszköz.

Bár a Google még nem közölt további részleteket az újítással kapcsolatban, kérdés, hogy mekkora költés alatt számít majd egy ügynökség “kis hirdetőnek”, illetve figyelembe veszik-e az országonként változó költési arányokat, ami például az Egyesült Államok és Magyarország között mutatkozik.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkFacebook: Újabb változások lesznek a hírfolyamban?
Következő cikkA jövő digitális trendjei: A mobil eszközök forradalma
Farkas Boglárka
Tásadalomtudományokat végeztem, majd diplomamunkámat a média és nyilvánosság témakörben készítettem. Mint a Népszabadság egyik újságírója, illetve több portál szerzője újságírói és médiás háttérrel érkeztem egy Google gyakornoki programon keresztül az online marketing világába. Jelenleg az AdWords Blog főszerkesztőjeként dolgozom.