A Google pár hónapja tett bejelentésében nyár végére ígérte azt a mesterséges intelligencián alapuló alkalmazást, ami szakértők szerint felülmúl majd minden eddigi chat alkalmazást. A korábbi bejelentésből annyi derült ki, hogy az alkalmazás egy telefonszámokhoz kötött platform lesz, amelyet a Google Assistant integrálása tesz majd intelligenssé.

Ennyit tudtunk eddig az Alloról, az Egyesült Államokban azonban, mint az online marketing világában mindig, most is korábban szivárogtak ki további részletek. Ezúttal ugyanis a Google Play Áruházban jelent meg egyrészt az alkalmazás értékelése, másrészt  tesztelői vélemények is.

A Google új csevegő alkalmazása ugyanis még a hivatalos napvilágra kerülés előtt 4,8-as értékelést kapott az elérhető 5-ből, ami majdnem tökéletes felhasználói élményt sejtet. Az előre beregisztrált tesztelők emellett lelkes kommenteket és véleményeket is közzétettek, amelyekből már megjósolható az alkalmazás jövendőbeli sikere is.

googleallo

 

Mitől ennyire érdekes az Allo?

Az Allo funkciói a következőek lesznek:

  • Smart reply: az intelligens válasz funkciónak köszönhetően az app felhasználójának szokásait és nyelvhasználatát megjegyzi és automatikusan felkínálja a csevegésekben, így minimálisra csökken a telefonba beírt szöveg.
  • Ink: A Snapchathez hasonlóan a fotók elküldése előtt lehetőség lesz rájuk szöveget elhelyezni válaszható színben és méretben.
  • Whisper Shout: A caps lock kiváltására született funkcióval a szöveg méretét érintésre változtathatjuk majd
  • Stickers: Egyedileg tervezett matrica arzenál az alkalmazás felhasználói számára.
  • Incognito mode: Az alapból end-to-end kódolás ( vagyis csak a küldő és a fogadó számára látható üzenetküldési mód, eltárolás nélkül) mellett az alkalmazásban lehetséges lesz majd lejárati dátumot is beállítani, így idővel üzeneteink biztosan törlődnek majd. 

    google allo

Utóbbihoz annyit tennék hozzá, hogy a világszerte ismert internetbiztonsági szakértő, Edward Snowden az alkalmazás első bejelentésekor már kifejezetten veszélyesnek nevezte az intelligens funkciókkal jelentkező csevegő alkalmazást.

Itthon egyelőre csak előregisztrálni lehet az alkalmazásra, ami elvileg nyár végére, de valószínűleg még idén elérhető lesz mindenki számára, mi kiváncsian várjuk!

allo

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkRendezvényszervező gyakornoki állás
Következő cikkInstagram: megérkezett a zoom funkció!
Farkas Boglárka
Tásadalomtudományokat végeztem, majd diplomamunkámat a média és nyilvánosság témakörben készítettem. Mint a Népszabadság egyik újságírója, illetve több portál szerzője újságírói és médiás háttérrel érkeztem egy Google gyakornoki programon keresztül az online marketing világába. Jelenleg az AdWords Blog főszerkesztőjeként dolgozom.