ÚJDONSÁGOK AZ ADWORDSBEN 1. – Hirdetések kiterjesztett szövegekkel

Fontos változás vált elérhetővé augusztus végétől az Adwords keresőhirdetés platformján, amely a hirdetések karakterszám limit növelésében érhetők tetten. Csak néhány karakterről van szó, de jelentősége mégis nagy, hiszen több helyen könnyebb relevánsabb és kreatívabb szövegeket írni hirdetésünkhöz.

Nézzük a részleteket!

Végső URL

Megadhatjuk oldalunk URL-jét, ahová a hirdetésre kattintó érkezni fog. Célszerű olyan landing oldalt megadni, ahol releváns tartalom található, azaz az oldal tartalom összefüggésben van a hirdetés szövegével. Így a klikkelő is a kívánt tartalomhoz jut, ill. a Google algoritmusa is kedvezően fogja értékelni a hirdetésünket.

kiterjesztett szöveg

Útvonal

Tovább finomíthatjuk URL-ünk megjelenését az Útvonal mezők kitöltésével, ahol 15-15 karakternyi rendelkezésre álló helyen tölthetjük az útvonalat, függetlenül attól, hogy valójában milyen az URL struktúránk. Azaz nem optimális URL felépítésünket beszédesre cserélhetjük a hirdetésben. Emellett az útvonal megadása egy kiskaput is teremt. Ha hirdetésünk címsorában olyan szövegrészt szeretnénk megjeleníteni, amelyet a Google egyébként tiltana, pl. egy védett márkanevet, amelynek nem mi vagyunk a tulajdonosai, akkor itt mégis lehetőség van azt becsempészni a hirdetésbe.

Címsor 1 és Címsor 2

A korábbi 25 karakteres címsorunk helyett most két címsor áll a rendelkezésünkre. Az 1. címsor a fontosabb, mert ez biztosan megjelenik a hirdetésben, a hely pedig 30 karakternyi. A 2. címsorban szintén kapunk 30 karaktert, de ez nem biztos, hogy látszódni fog, ezért csak kiegészítő információk beírására érdemes használni. Összességében azonban a helynövekedés jelentős!

Leírás

Igaz ez a Leírás részre is, ahol a régi kétszer 35 karakteres helyet összevonták. Most 80 karaktert kapunk egyben, amely szintén megkönnyíti a szövegírók dolgát. Összevont helyen talán egyszerűbb összefüggő szövegezésű hirdetést létrehozni, mint két különálló szövegrészt összekapcsolni.
A változtatások már élnek, de átmenetileg – átkapcsolva a régi admin felületre – a korábbi formátumban is készíthetünk szöveges keresőhirdetéseket, előreláthatólag 2017. január végéig- írja a Google legutóbbi jelentésében.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkRendezvényajánló -Checklist, avagy érdeklődéstől a lojalitásig
Következő cikkAdWords Adaptív hirdetés display hálózaton: Hogyan használjuk?
Nemes Zoltán
10 éve foglalkozom marketinggel, ezen belül 6 éve online marketinggel és weboldal tartalomkezeléssel. 2016 elejéig autóiparban dolgoztam vállalati marketing vezetőként, amely kiváló lehetőség volt arra, hogy élesben tapasztaljam meg az internetes marketing világát Adwordstől az Analyticsig. Jelenleg saját vállalkozás beindításán munkálkodom, amelyben kis- és közepes cégek, nemrég indult webáruházak számára nyújtok online marketing szolgáltatásokat.