Társadalmi célú kezdeményezésed van, de nem tudod hogyan finanszírozd? Gondod van azzal, hogy hogyan tartsd fenn a szervezetedet? Üzleti modellt, befektetőt, sikeres crowd-funding kampányt vagy alternatív finanszírozási eszközöket keresel? Gyere el egynapos workshopunkra november 29-én, ahol holland és német példák alapján, szakértők segítségével segítünk neked egy fenntartható modell felállításában.

4000 eurós fődíj a leginnovatívabb pénzügyi modellel rendelkező projektnek

A workshop végén, a résztvevők prezentációi alapján a nemzetközi zsűri választja ki azt a projektet, amelyet a Budapesti Holland Királyság Nagykövetsége 4000 euró támogatásban részesít pénzügyi modelljének továbbfejlesztésére. A díjat a projekt fenntarthatósága és társadalmi hatása alapján ítéli oda a zsűri, célja, hogy a projekt tovább fejleszthesse és tesztelhesse a üzleti/pénzügyi modelljét.
A díjat az a kezdeményezés kapja, amelyet a zsűri a legjobbnak ítél az alábbi szempontok alapján:

• A projekt társadalmi hatása
• a modell fenntarthatósága
• partnerségek /meglévő kapcsolatok száma
• pénzügyi terv megvalósíthatósága

Ki pályázhat?

Bármilyen jogi státuszú kezdeményezés vagy szervezet vagy magánszemély pályázhat. A projektek bármilyen témájúak lehetnek, és bármely problémát érinthetnek, amelyek kapcsolódnak a holland EU-elnökség alatt kezdeményezett Urban Agenda főbb üzeneteihez, értékeihez, különös tekintettel az alulról jövő kezdeményezések és önkormányzatok vagy állam közti együttműködésekre, átláthatóságra, közösségépítésre, társadalmi befogadásra. Olyan megoldásokat keresünk, amelyek merészek, valamely társadalmi problémára keresnek választ, tudásalapú innovatív projektek és keresik ennek pénzügyi-üzleti kereteit.
Hogyan lehet pályázni?
Ha érdekel a workshop, kérjük, hogy küldj egy egyoldalas rövid bemutatkozó anyagot a szervezetedről vagy magadról és a projektről angolul a következő email címre: smartandsocialbudapest@gmail.com november 9-ig.

A leírásban szerepelnie kell a projekt missziónak, víziónak és stratégiának az alábbiak szerint az alábbi jelentkezési lapon

http://tinyurl.com/ju3s28y

• Mire használnád a támogatást?
• Hogyan fenntartható a az üzleti modelled?
• Mik a projekt elvárható eredményei és társadalmi értékei?
• Mik a következő lépések?
• Mi a rövid és hosszú távú pénzügyi terv

Feltételek:

A díj feltétele a workshopon való részvétel és a workshopot követő 6 hónap utáni beszámoló elkészítése. A Budapest Activated és a Holland Királyság Nagykövetsége a workshopon készült felvételeket és a beadott anyagokat használhatja a kommunikációs csatornáin.

A workshop

Az egynapos workshop célja, hogy társadalmi vállalkozások és közösségi kezdeményezések számára újszerű és fenntartható finanszírozási modelleket mutasson be, melyek segítségével a projektek fenntarthatóvá válnak és könnyebben tovább bővülhetnek. Holland és német példák és módszertan alapján a résztvevő szervezeteknek lehetőségük nyílik szakértők segítségével a saját modelljeiken dolgozni. A workshop erőssége az együttműködő partnerek (Impact Hub Budapest, Re:Kreators network, Social Impact Lab Berlin, PBG FMC, Magnet Bank, Holland Királyág Nagykövetsége, Német Nagykövetség), a szakértők összetétele, illetve a személyre szabott modelleken való közös munka.

További információ a Budapest Activated Facebook oldalán!

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkLinkedIn: Ezek lesznek a legkeresettebb digitális skillek
Következő cikkSEO: 6 dolog, amit tudnod kell a keresőbarát webdesignról
Farkas Boglárka
Tásadalomtudományokat végeztem, majd diplomamunkámat a média és nyilvánosság témakörben készítettem. Mint a Népszabadság egyik újságírója, illetve több portál szerzője újságírói és médiás háttérrel érkeztem egy Google gyakornoki programon keresztül az online marketing világába. Jelenleg az AdWords Blog főszerkesztőjeként dolgozom.