Ma este kerül a mozikba itthon a “Legendás állatok és megfigyelésük” (Fantastic Beasts and Where to Find Them), amelyben a Harry Potter világ éled újra.
A film történetéhez kapcsolódva a Google és a Warner Brothers közös online marketing kampányt épített fel, amelynek elemei már itthon is elérhetőek a rajongól számára. Varázsvilág Google Maps-ben és Android eszközökre elérhető varázsigék a cikkben.

A november 17-én a hazai mozikba kerülő film alapját J.K. Rowling Harry Potter világa ihlette, illetve a forgatókönyvíró is a népszerű könyvsorozat szerzője.

google

A film azonban évtizedekkel Harry Potter Roxfortba kerülése előtt játszódik az újvilágban. A történet szerint Göthe Salmander professzor, a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik a század elején, 1926-ban. A közemberek között bujkáló varázslók és boszorkányok közösségének segítségével keresi a városban élő szörnyeket, amelyeket kalandosan meg is talál. Az öt részesre tervezett filmben a nézők a varázslatos kalandok közben a varázsvilág múltját is megismerhetik.

A Google-nek köszönhetően mi is varázslónak érezhetjük magunkat android alapú okostelefonunkkal: elég annyit mondanunk: Okay Google majd bemondani a “lumos” varázsigét és máris bekapcsol a telefonunk lámpa funkciója. Hogyha nem ismerné fel a varázsszót a hangalapú kereső, akkor be is írhatjuk, úgy biztosan működni fog. A lámpát – a varázsvilágban megszokott módon – a “nox” varázsszóval kapcsolhatjuk ki.
Működik még a telefonunkat elcsendesítő “silencio” is, amit a fenti utasításokat követve lenémítja az eszközünket.

Harry PotterHarry Potter 3

Harry Potter 2

Az igazán nagy rajongók virtuálisan bejárhatják a “Fantastic Beasts and Where to Find Them” film helyszíneit is Google Streetview segítségével. Az 1926-os New Yorkot bemutató térképen ugyanis megjelenik a filmbéli MACUSA-t (Magical Congress of the USA); a Steen National Bankot, a föld alatti  The Blind Pig italboltot; illetve a film két kulcsszereplője, Tina és Queenie Goldstein varázslatos lakását is.

Harry Potter 4

További rajongói tartalom érhető el a mozifilm honlapján is, mi pedig izgatottan várjuk a film moziba kerülését!

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkMTT Állásbörze és Karriernap
Következő cikkSEO: Így hat a felhasználói élmény a helyezésedre
Farkas Boglárka
Tásadalomtudományokat végeztem, majd diplomamunkámat a média és nyilvánosság témakörben készítettem. Mint a Népszabadság egyik újságírója, illetve több portál szerzője újságírói és médiás háttérrel érkeztem egy Google gyakornoki programon keresztül az online marketing világába. Jelenleg az AdWords Blog főszerkesztőjeként dolgozom.