Hópehely kódolás, karácsonyi hagyományok a világ körül és a Mikulás útjának virtuális követése – ez csak három abból a 24 alkalmazásból, amivel a Google készült az idei adventi időszakra. A Santa’s Village, vagyis Mikulásfalva oldalon – ami egyébként természetesen minden eszközről elérhető –  ugyanis karácsonyig minden nap új játékkal, interaktív feladattal találkozthatnak az érdeklődők a már megszokott játékos, színes képi világban.

mikulásfalva

Csúszkáló pingvinek, táncoló karácsonyi manók és más lakói az északi sarknak mind élik a megszokott életüket és készülnek a karácsonyra, mi pedig ebbe nyerhetünk betekintést.  Sőt,  magunk is részesei lehetünk az ünnepi készülődésnek a játékokon, illetve a kampányhoz kapcsolódva az idén decemberben nyilvánosságra hozott Android alkalmazásokon keresztül. Ilyen app például a Present Quest, amit talán Ajándék Küldetésnek lehetne fordítani és a célja a rossz helyre került ajándékok kézbesítése.

mikulásfalva app

A kampánynak nem titkolt edukációs célja is van, az oktatási anyagok fül alatt ugyanis a játékos feladatok akár tantermi keretek között is alkalmazhatók a kódoláshoz szükséges gondolkodásmód megalapozására, illetve a Google Térképen alapuló játék a földrajzi ismeretek bővítésére is alkalmas lehet. Tanérként vagy szülőként kategóriák közül válogatva bukkanhatunk a különböző fejlesztési területekre – földrajz, számítástechnikai ismeretek, nyelvek és társadalmi tanulmányok – a letölthető tanóra vázlatok pedig ingyenesen állnak rendelkezésünkre.

mikulásfalva oktatás

A Google mindenkit arra buzdít, hogy várjuk együtt a karácsonyt a játékokkal, illetve érdemes visszatérni az oldalra december 24.-én, hiszen ekkor indul útjára az Egyesült Államokban a Mikulás és az alkalmazás fejlesztői szerint bőkezű ajándékokkal jutalmazza majd a játékosokat is!

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkSEO: 5+1 tipp a helyi keresőoptimalizáláshoz
Következő cikkJanuári kedvezmény az MTT Akadémián
Farkas Boglárka
Tásadalomtudományokat végeztem, majd diplomamunkámat a média és nyilvánosság témakörben készítettem. Mint a Népszabadság egyik újságírója, illetve több portál szerzője újságírói és médiás háttérrel érkeztem egy Google gyakornoki programon keresztül az online marketing világába. Jelenleg az AdWords Blog főszerkesztőjeként dolgozom.