Amikor marketing költségvetést tervezünk, mindig el kell dönteni mely marketing csatornákon, platformokon leszünk a legsikeresebbek, hova érdemes erőforrást átcsoportosítani. Mindg nagy kérdé azonban, hogy hol lesznek a potenciális vásárlóink, ügyfeleink? Facebook, Snapchat, YouTube vagy Google AdWords? Merre induljunk?
Összeállításunkban ezekre a kérésekre keressük a válasz, adunk tanácsokat az olvasónak.  Íme tehát 5 trend, amit tudnod kell azért, hogy jövőre lépést tarthass a konkurenciáddal.

 

  1.  Az emberek több videót fognak nézni

A Cisco trendelemzése szerint a videófogyasztás – 2017-ben – már az összes fogyasztói internetforgalom 69%-át fogja kitenni. Segíti a trendet, hogy az internet sebességének növekedésével, és az állandó okostelefon-használat miatt a felhasználók bármikor és bárhol elérhetik a videókat. A felkészült tartalommarketingeseknek be kell kapcsolódniuk ebbe a trendbe azzal, hogy a videóbarát közösségi média csatornák előnyeit kihasználva, azokon keresztül (Instagram, Facebbok, Youtube) valós, magas kvalitású videókat hozzanak létre. Fontos észben tartani, hogy a videó hatékonysága nagyban függ a platformtól is: például a felfedező, megosztható és időhatékony videók jól működnek Facebookon, a rövidebb, figyelemfelkeltők pedig jobban illenek az Instagramra.

  1. Az új platformok sokkal közelebb hozzák a közönséget az üzlethez

Amikor az emberek kiválasztják azt a tartalom generálót, akinek hisznek és akit követni fognak, legtöbbször két fontos szempontot vesznek figyelembe: a bizalmat és a hitelességet. Ezt nehéz elérni úgy, hogy nincs szemtől szembeni (közvetlen) kommunikáció. Az olyan felületek azonban, mint a Snapchat vagy a Periscope, lehetőséget adnak a marketingeseknek arra, hogy képesek legyenek közvetlenebbé tenni a kommunikációjukat, és közelebb kerüljenek a közönséghez. Ezeket a platformokat főleg fiatalabb felhasználók használják, (A Snapchat felhasználóinak többsége 34 éves kor alatt van), ezért csak akkor van értelme használnod őket, ha a célcsoportod ebbe az életkorba tartozik, csak ezek után kell azon gondolkodni, hogyan tudod a platformok előnyeit kihasználni, hogyan tudsz olyan tartalmat közvetíteni (és mi az a tartalom), ami elmélyíti a kapcsolatotokat.

  1.  Változnak a blog trendek

A tartalommarketingesek általában a blogolnak, miközben az utóbbi években számos közösségimédia-platformot látunk, amelyek kifejlesztették a publikálás feltételeit. Elképzelhető, hogy amíg a tartalommarketingesek továbbra is a saját blogjukon fognak posztolni, a közösségi média – a felületeivel – beszáll a versenybe, azért, hogy a tartalom a elérjen a közösségéhez. Fontos lesz átgondolni, hogy melyik éri meg, hogy időt és energiát fektessünk bele. Az, hogy ezt hogyan döntsd el, attól függ, hogyan válaszolsz a következő kérdésekre, amiket már rég fel kellett volna tenned magadnak: Ki a célcsoportom? Melyik oldalakat látogatják gyakran? Melyik médiafelületre tudjuk ezt beilleszteni a legjobban?

  1.  A mobil nem választás lesz, hanem létszükséglet

Az internethasználók több mint 80%-ának van okostelefonja, miközben folyamatosan változtatja az eszközeit, hogy információkhoz jusson, és beszélgessen a szeretteivel. A Google és az AnswerLAb kutatása szerint a mobil felhasználók abszolút célorientáltak. Gyorsan akarják az információt, és gyorsan akarnak odanavigálni hozzá. Hogy segítsen, a Google biztosít egy olyan eszközt, amivel le tudod tesztelni, mennyire mobilbarát az oldalad. Csak beírod az URL címed és megmutatja mennyire optimális a weboldalad a mobilok szempontjából.

  1.   A bővebb tartalom a organikus forgalmadhoz elengedhetetlen

Az emberek (amikor keresnek valamit) nemcsak válaszokat akarnak, hanem a megoldást is. A Google is ezt helyezte fókuszba, ahelyett, hogy a keresés eredményeit kimutató oldalon a weboldal linkjére kéne kattintani, a Google és versenytársai azonnali választ akarnak adni a felhasználóknak, ezért folyamatosan csökkenni fog a forgalma azoknak az oldalaknak, akik csak rövid válaszokat biztosítanak, megoldást nem. Ezek arra kényszerítik a tartalommarketingeseket, hogy hosszabb tartalmakat (vagy tömörebb, de válaszokkal ellátott) készítsenek a látogatóknak.

A 2017-es év is rengeteg lehetőséget rejteget, tarts velünk és kezd velük az új évet. Ismerd meg a legújabb üzleti és marketingtrendeket a IV. Magyar Marketing Fesztiválon, 2017. január 26-án.

Szólj hozzá!

hozzászólás