Évről évre egyre korábban jön a karácsonyi láz, idén már november közepére megérkeztek a csilingelő, aranyos és megható karácsonyi reklámvideók a közösségi médiába.

A sort a John Lewis áruházlánc nyitotta a trambulinozni vágyó boxerrel, amire gyorsan rá is kontrázott konkurense a Sainsbury lánc a “Legnagyobb ajándék” című zenés aimációjával. A Marks & Spencer sem maradhatott ki a sorból, ötletes kisfilmjében télanyó egy civakodó testvérpárt békít ki megható végkifejlettel.

A nemzetközi trendekhez kapcsolódva, idén már magyar példákkal is büszkélkedhetünk: a Kika és a Telekom is hazai vonatkozású, ténylegesen magyar videóval készült. Már csak azért is érdekes, mert a Kika egy olyan történetet dolgoz fel, ami a hazai vasutasokat is érintheti: szenteste is kell valakinek a jegyeket kezelnie, ami ebben az esetben főhősünk, a családos apa, a végkifejlet pedig megható. Szokatlan témát választott karácsonyi videójához Telekom, egy gyerekkori testvérviszály felnőtt életig tartó hatása és persze az elmaradhatatlan, érzelmes és feloldó vég.

 

Jöjenek tehát a videók, amelyek az angol nyelven amúgy nem értőknek is teljesen élvezetesek, hiszen a történetek még hang nélkül is megállják a helyüket:

 

John Lewis Christmas Advert 2016 – #BusterTheBoxer

 

Sainsbury’s OFFICIAL Christmas advert 2016 -The Greatest Gift

M&S 2016 Christmas Ad: Christmas with love from Mrs Claus

Karácsonykor is Otthon az életedben! | Kika Magyarország

Telekom Ünnepi Kampány 2016

Olvasóinknak sikeres karácsonyi marketing kampányokat kívánunk!

 

Szólj hozzá!

hozzászólás