Minden évben nagy a verseny a Super Bowl ideje alatt menő értékes reklámpercekért a nagy márkák között. Idén is csak pár reklám kerülhetett be a legjobbak közé, amelyek nem meglepő módon erős társadalmi üzeneteket is hordoztak, nem egyszer magának Donald Trumpnak címezve. A főleg férfiakból álló közönségnek egy meghatározott márka-szegmens hirdet inkább, azonban nemtől és kortól függetlenül ütős és jó példaként állítható reklámokat látunk.Ezekből válogattunk mi is, összeállításunkban a legjobb nyolcat hoztunk el:

  1. Budweiser – ” Born the Hard Way”

Mindjárt az első reklám egy sokak szerint politikai üzenet, nem spoilereznénk, csak megjegyezzük, hogy a bevándorló, aki az egyik legnépszerűbb márkát építette fel az Egyesült Államokban nyilvánvalóan egy erős utalás Donald Trump bevándorlópolitikájára.

2. Audi – #DriveProgress

Az Audi sem hagyhatta szó nélkül a politikai témákat, így elkészítette az esélyegyenlőségre és az egyenlő bánásmódra rímelő videóját egy apa szemszögéből.

3. Mercedes – “Born to be wild”
A Mercedes az elmúlt éveket a kispadon töltötte, a visszatérés viszont elsöprő siker.

Born to be wild meets built to be wild – featuring the Mercedes-AMG GT Roadster. Directed by The Coen Brothers. #easydriver 🏈Read more: http://mb4.me/Easy_Driver[Mercedes-AMG GT C Roadster | Combined fuel consumption 11.4 l/100km | combined CO2 emissions 259 g/km | http://benz.me/efficiency_statement]

Közzétette: Mercedes-Benz – 2017. január 27.

4. Mr. Clean – ” Cleaner of your dream”
Ha már sztereotípiákról, mitől lesz oda a feleség a kicsit kövérkés, kicsit szakállas férjétől?
Hogyha takarít! Az itthon Mr.Properként elhíresült tisztítószer márka a férfiak hiúságára próbál hatni az idei reklámban.

5. Battle of Evony – ” The Kings Return”
Viszonylag új műfaj az okostelefonos alkalmazások, játékok reklámozása. A most készült videó pedig  biztosan párját ritkítja: monumentális képek, Trónok Harca hangulatát idéző jelenetek, nehéz elhinni, hogy “csak” egy játékról van szó.

6. Kia – ” Hero’s Journey”

A hősök köztünk élnek, azok is akik a környezetvédelem nevében bálnákat, fákat védenek. Azonban ez nem mindig könnyű feladat, üzeni a reklám, vegyünk inkább hibrid autót, hogyha az éghajlatért aggódunk!

7. Airbnb – ” We Accept”

Az Airbnb a kulturális sokszínűséget ünnepli harminc másodperces reklámjában. Ahogy a címben is szerepel, mások elfogadását tűzték ki zászlajukra, ami a márka jellegéből is adódik, napjainkra világméretű mozgalom a rövid távú lakáskiadás, vagyis “airbnbzés”.

https://www.youtube.com/watch?v=5qUTYHnLz2g

 

 

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkPPC Specialista munkatársat keresünk
Következő cikkGoogle Maps: Valós idejű, új funkciók az alkalmazásban
Farkas Boglárka
Tásadalomtudományokat végeztem, majd diplomamunkámat a média és nyilvánosság témakörben készítettem. Mint a Népszabadság egyik újságírója, illetve több portál szerzője újságírói és médiás háttérrel érkeztem egy Google gyakornoki programon keresztül az online marketing világába. Jelenleg az AdWords Blog főszerkesztőjeként dolgozom.