Az üzenőfalon megjelenő videók egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a Facebook fejlesztőitől, különösen, hogyha mobilról nézzük őket. Legalábbis erre következtethetünk a mobilos alkalmazás videós funkcióinak megújulásából, amelyet tegnap jelentett be a közösségi oldal.

De mi az a négy újdonság, ami megváltoztatja az eddigi videónézési szokásainkat?

1. Automatikus lejátszás HANGGAL

Már korábban is voltak erre irányuló, de elbukott próbálkozásai a Facebooknak, most ismét bedobta az automatikusan hanggal elinduló videók funkciót. Kevéssé érthető, hogy a közfelhábordást keltett és szinte mindenkinél kikapcsolt funkciót miért gondolták a fejlesztők, hogy most jó lehet. Biztosan mindenki emlékszik, ez volt az az újítás, ami utána a videók feliratozását hozta maga után, mivel aki csak lehetett némította az eszközeit.

“ Rövid kísérletezés és a pozitív visszajelzések után úgy döntöttünk visszahozzuk a hangot, így új élményt adva az üzenőfalat görgető felhasználóinknak…” – lelkendeznek a Facebook fejlesztők közleményükben.

Bár kizártnak tartom, hogy lenne ember, aki ne kapcsolná ki ezt az újítást, az mindenesetre érdekes törekvés, hogy ahelyett, hogy a felhasználók kapcsolnák be és az alapértelmezett a néma lenne, most pont fordítva van.
A videók egyébként lenémított eszközön nem hanggal indulnak el.

  1. Vertikális videó formátum

Könnyebb lesz ezentúl a fekvő formátumú videókat teljes nézetre kapcsolni mind iOS, mind Androidos eszközökön.  Emellett további újdonságok is érkeznek a vertikális videókhoz, ígéri a közlemény.

  1. Kép a képben

Ez az újdonság akár hasznos is lehet, tovább nézhetőek a videók miközben görgetsz tovább az üzenőfalon, sőt ki is léphetsz az alkalmazásból és viheted magaddal a videót Androidos eszközökön. Na ez tényleg egy haszos funkció.

Ehhez nem kell mást tenned, csak a nézendő videót kis méretre állítani és az egyik sarokba húzni, a lejátszás zavartalanul folytatódik, még akkor is, hogyha kilépsz az appból.

  1. Új Facebook videóalkalmazás tévén is

Érezted már valaha szükségét, hogy kedvenc macskás videóidat az okostévéden nézhesd tovább?

A hamarosan az Apple TV, Amazon Fire TV és a Samsuns Smart TV áruházaiban megjelenő alkalmazás ezt teszi lehetővé, legyen szó a barátaid videóiról, éppen zajló live közvetítésekről vagy elmentett videókról.

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkGoogle Maps: Valós idejű, új funkciók az alkalmazásban
Következő cikkMTT Media Karriernapok
Farkas Boglárka
Tásadalomtudományokat végeztem, majd diplomamunkámat a média és nyilvánosság témakörben készítettem. Mint a Népszabadság egyik újságírója, illetve több portál szerzője újságírói és médiás háttérrel érkeztem egy Google gyakornoki programon keresztül az online marketing világába. Jelenleg az AdWords Blog főszerkesztőjeként dolgozom.