Instagram: radikális újratervezés

1387

Az Instagram arra készül, hogy radikálisan megváltoztassa a képek és videók megosztását.

Az új funkció, amelyet “kedvencek”-nek neveznek, lehetővé tenné minden felhasználó számára, hogy egy adott tartalmukat egy kiválasztott csoportra korlátozzák post-by-post alapon.

Robby Stein, az Instagram termékvezetője szerint sok felhasználónak van arra igénye, hogy olyan tartalmakat hozzanak létre, amelyek egy korlátozottabb közönséghez szólnak. A The Verge-nek elmondta, hogy ennek érdekében titkos Instagram fiókokat, úgynevezett “Finstagrams” vagy “Fake Instagrams” fiókokat hoznak létre, melyeket csak a felhasználó legközelebbi barátai ismernek. Itt olyan képeket és videókat osztanak meg, amelyek nem illenének bele a nyilvános profilba, vagy csak a barátok számára érthető viccek szerepelnek benne.

A két profil fenntartása nem ideális. Az új “kedvencek” koncepció lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy nyilvános és korlátozott tartalmakat helyezzenek el egyetlen fiókban anélkül, hogy folyamatosan váltaniuk kellene a kettő között.

Miután engedélyezte a felhasználó ezt a funkciót, lehetősége lesz arra, hogy az egyes bejegyzéseket vagy történeteket csak a kedvenc követőkkel ossza meg. A korlátozott tartalmakat egy zöld jelvény jelzi majd.

A kedvencek jelenleg csak kis számú teszt felhasználó számára érhető el, a tervek szerint a következő néhány hónapban mindenki használhatja majd.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkMTT Akadémia: júniusi eventek
Következő cikkAz influencer marketingé a jövő?
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.