Körülbelül egy hete jelentették be, hogy globálisan is kiterjesztik a Messenger hirdetéseket, máris sokan fenntartással kezelik, hogyan fog működni az új hirdetési felület.

Nemrég írtunk róla, hogy hamarosan mi is találkozhatunk a Messenger alkalmazásban hirdetésekkel, mivel a Facebook ezt globálisan is kiterjeszti, máris többen kételkednek abban, hogy megfelelően fog-e működni. A TechCrunch összegyűjtötte azokat az érveket, ami miatt rossznak minősíthető a Messenger hirdetési felülete.

Hatalmas hirdetési méretek

A Facebook azt mondta, hogy a hirdetések dinamikusak lehetnek, de azt nem jelentette be, hogy túlméretezettek is. A hirdetés képe nagyobb, mint az alkalmazás bármely más eleme. A megosztott videó és kép esetében a szponzorált rész foglalja el a képernyő kétharmadát, minden más kicsinek tűnik mellette.

Megszakítja a felhasználói élményt

Amint megnyitja a felhasználó az alkalmazást, a felület közepén egy hirdetést lát. Ez olyan hirdetés, amely elfoglalja a képernyő nagy részét, és nem érvényesül az alkalmazás csevegő funkciója, tehát egyértelműen rontja a felhasználói élményt.

Irrelevánsak

Amikor egy weboldalt látogat meg a felhasználó, kap egy felugró ablakot, ahol hírlevélre iratkozhat fel, és cserébe kedvezményben részesül. Ha beírnak valamit a Google keresőbe, akkor is találkozhatnak hirdetésekkel, a Facebook idővonalon is megjelennek a szponzorált tartalmak, de ennek mindnek van valamilyen kontextusa. Kapcsolatban állnak azokkal a dolgokkal, amelyek iránt a felhasználók érdeklődést mutatnak.

A Messenger hirdetések azonban nincsenek összefüggésben. A hirdetések ugyanazt a célzást használják, mint a többi Facebook hirdetés, így ha sok kereskedelmi oldalt kedvel valaki, valószínűleg látni fogja azokat vagy hasonló kategóriákat.

Viszont ki fog úgy dönteni, hogy nem válaszol az üzenetre, hanem helyette vásárol például egy online cipőboltban?

A Messenger egy olyan alkalmazás, melyet egy másik féllel való kommunikációra használnak, nem pedig vásárlásra. A rossz hirdetési élmény elronthatja az alkalmazás eredeti funkcióját. Az üzenetküldés személyes, célzott és ezek a hirdetések rossz útra terelik az amúgy jó alkalmazást.

Azért jó hír, hogy ha valaki nem szeretné látni a reklámokat, akkor a jobb felső sarokban látható kis pontban el lehet rejteni őket.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkSnapchat: fontos frissítések jelentek meg
Következő cikkEVENT-Google
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.