Facebook: érkeznek az instant videók?

1043

A Facebook nem szeretné, ha a felhasználók a mobil adatkeretet használnák el arra, hogy videót nézzenek a felületen. Ezért egy új funkciót kezdtek el tesztelni, amelyet instant videónak hívnak, és betölti a videókat, amikor wifit használnak. Az előre betöltött videókat egy villám ikon jelzi majd.

Az instant videó funkció hasonlít az instant cikkekre, a Facebook által tárolt tartalom formátumra, amely sokkal gyorsabban töltődik be, mint a mobil webhelyek.

Ez a szolgáltatás előnyös lehet a Facebook új, videó fülén is, hiszen lehetővé teszi az epizódok gyorsítótárazását, így az emberek útközben, bárhol megtekinthetik őket akkor is, ha nem rendelkeznek erős internet kapcsolattal.

Az Facebook az instant videó teszteket az Android felhasználók egy kis százalékánál kezdte meg. Céljuk, hogy a felhasználók adatkeret nélkül is megtekinthessék a videókat.

Ha a Facebook a jövő közösségi média hálózata akar lenni, akkor támogatnia kell a videós tartalmakat, a szórakoztatást. A videó egy olyan jövedelmező hirdetési forrás, amelyek közelebb állnak a televíziós reklámokhoz, amelyeket a márkák már megszoktak. Az tévé reklámokhoz hozzászokott emberek ezekre a hirdetésekre fogékonyabbak.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkMTT Akadémia szeptemberi workshopjai
Következő cikkFacebook: történetek az Instagram-ról
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.