Instagram: átrendezi a hirdetéseket

725

A kattintható hirdetések megjelenése óta eltelt két évben az Instagram frissíti a kinézetük megjelenését.  Ezúttal a hirdetések cselekvésre ösztönző sávjait módosítja, hogy figyelemfelkeltőbbek legyenek.

Tavaly az Instagram bevezette a hirdetések kattintható elemét. Néhány hónappal azt követően, hogy a hirdetések cselekvésre ösztönző gombját egy vízszintes sávval váltotta fel, amely a hirdetés fotójának vagy videójának alján haladt, a cég beállította a sáv háttérszínét, hogy négy másodperc után fehérről kékre váltson.

A cég múlt héten jelentette be, hogy a kék helyett a sáv dinamikusan meg fog változni. Az Instagram megváltoztatja a sáv színét, hogy jobban megragadják a felhasználókat.

Az újratervezett megjelenés célja, hogy a hirdetés fotója vagy videója kiemelkedő legyen, és az emberek számára természetesebbé váljon. Szeretnének további hirdetéseket elhelyezni a csatornákon anélkül, hogy túlterheltté válna a felület.

Eddig a kék sáv egyértelműen jelezte a felhasználók számára, hogy egy hirdetést látnak. Ha ez a sáv az adott bejegyzéshez jobban passzol, akkor ez a különbség nem lesz olyan nyilvánvaló, amikor az emberek lapozzák a hírcsatornájukat. Ha ez valóban így működik majd, akkor több hirdetést építenek majd be, hogy ezzel is enyhítsék a Facebook hirdetési terheltségét.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkFacebook: új üzenőfal
Következő cikk3 ok az influencer marketing mellett
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.