Facebook: tesztelik a Sets nevű funkciót

1053

A Facebook megtámadja a Pinterest-et a Sets nevű funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy több státuszfrissítést, fotót vagy videót válasszanak a felhasználók, és ezeket tematikus gyűjteményként osszák meg.

A Facebook már évek óta próbálja felvenni a versenyt a Pinterest-tel. Gondoljunk csak a gyűjteményes hirdetésekre, amelyek lehetővé teszik, hogy az emberek elemeket mentesenek el a profiljuk kívánságlistáján. Áprilisban az Instagram-on elindították a könyvjelző funkciót, amellyel bejegyzéseket lehet privát gyűjteménybe menteni. Az új funkciót, a Sets-t pedig már el is kezdték  tesztelni néhány országban. Ez leginkább egy Pinterest táblához fog hasonlítani, amellyel tervek készíthetőek.

Ezeket a gyűjteményeket nem kell feltétlenül minden ismerősünkkel megosztani, beállíthatóak titkos készletek is, így úgy menthetünk el egy-egy témához kapcsolódó képet vagy bejegyzést, hogy csak mi vagy a kijelölt ismerőseink lássák.

Ezzel az újítással a felhasználók komfortosabbak lehetnek például olyan hobbikban, amelyeket nem szeretnének minden ismerőssel megosztani. Természetesen a Facebook a bevételszerzésre is gondolt, mivel speciális termékinformációkat kínál az új funkcióval, amely a hirdetők számára lehet majd érdekes.

A Facebook eddig sikereket ért el a versenytársak termékeinek a másolásában, gondoljunk csak az Instagram Stories funkciójára. Nem valószínű, hogy a Sets miatt felhasználókat veszít a Pinterest, de ha megállítják a növekedését, akkor az elegendő lehet a közösségi média óriás sikeréhez.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikk3 ok az influencer marketing mellett
Következő cikkFacebook: felvásárolta a tbh-t
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.