Facebook: indul a Facebook Local

875

Rossz hír a Yelp számára és jó hír az éjszakai élet szerelmeseinek! Annak érdekében, hogy felfedezd a bárokat, éttermeket és a közeli látnivalókat, a Facebook újraértelmezi az önálló esemény alkalmazást, mint Facebook Local.

Amerikában az iOS-en és Andorid-on elindítva a Facebook Local ötvözi az eseményeket és az állandó helyeket egyetlen keresőmotorra, amelyet a Facebook 70 millió üzleti oldala és a felhasználók ellenőrzése biztosít. A cél az volt, hogy könnyebbé tegyék az események keresését.

A Facebook fő alkalmazásban az új funkció a Local nevet kapja. A Facebook Local app a jövőben annak is jó funkciója lehet, hogy a barátaink valós idejű helyszínét mutassa.

A Facebook egy évvel ezelőtt indította el az Események applikációt, hogy segítsen a felhasználóknak az esemény meghívásokban vagy a közeli események megkeresésében. Ez azonban kizárta azokat a helyeket, ahol szórakozni lehetett. A Facebook Local-al könnyedén lehet választani blokkokat, így azt is megtudhatjuk, hogy egy adott helyen van-e zenekar.

A Facebook Local képes lesz megjeleníteni a helyi éttermeket, kávézókat, látnivalókat és bárokat is, valamint a barátok és mások eseményeit, a népszerű rendezvényeket. A hírcsatorna javasolni fogja azokat az eseményeket, amelyekre sokan látogatnak el, közel van a felhasználóhoz.

A Local appban meg lehet változtatni a tartózkodási helyet is, így ha másik városba utazik egy felhasználó, akkor az ottani eseményeket láthatja.

A Facebook Local a Yelp vagy a Fousquare legitim alternatívájává válhat. A kereséshez a helyi üzleteket és a felhasználók által feltöltött tartalmakat használja, így meggyőzheti a vállalkozásokat, hogy többet fektessenek be a Facebook oldalukba, tegyék fel minden eseményüket erre a felületre.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkInstagram: hamarosan hashtag-eket is követhetünk
Következő cikkKeress állást a Facebook-on!
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.