A személyre szabott hirdetések hatékonyabbak

649

A Colimbiai Egyetem kutatói több mint 3,5 millió Facebook felhasználót vizsgált meg, hogy lássa, hogyan reagálnak a személyre szabott reklámokra a pszichológiai profiljuk alapján. Ezeket az információkat az általuk kedvelt vagy követett témákból gyűjtötték össze. Az eredmény alapján elmondható, hogy az emberek jobban reagálnak a személyre szabott hirdetésekre.

Sandra Matz, a kutatás vezetője elmondta, hogy a pszichológiai jellemzők alapján összeállított hirdetésekre 40%-kal több kattintás érkezett és akár 50%-kal több vásárlást eredményeztek, mint az átlagos célzások.

Az adatok azt mutatják, hogy a vállalkozások hatékonyabban érhetik el a közönségüket, ha a hirdetéseiket testre szabják.

A kutatás ugyan nem a marketing szakemberek munkáját szeretné segíteni, mégis olyan információkra következtettek belőle, amellyel finomíthatóak a jövőben a hirdetések.

 

Az eredeti tanulmány itt érhető el.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkÚjabb tanfolyam januárban
Következő cikkSEO tanfolyam indul januárban
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.