Instagram: érkeznek az ajánlott tartalmak

1043

A Facebook-on már találkozhattunk azzal a jelenséggel, amikor ismeretlenek vagy nem követett/lájkolt oldalak bejegyzésit mutatja az algoritmus. Hamarosan az Instagram-on is láthatunk ilyen tartalmakat.

Az Instagram algoritmusában komoly változást hozott, amikor nem időrendi sorrendben jelenítette meg a profilok bejegyzéseit. Ez a fejlesztés nem tetszett a felhasználóknak, így nem tudni, hogyan fogadják majd az “ajánlott bejegyzéseket”, vagyis azokat a tartalmakat, amelyek olyan profiloktól származnak, amelyeket nem követ az adott felhasználó.

Ez a módszer más közösségi média oldalon már elérhető volt, ezért is szerették a felhasználók, hogy az Instagram nem ilyen volt. Itt eddig csak azokat a profilokat láthattuk, akikre kíváncsiak voltunk.

Az Instagram hivatalossá tette az ajánlott bejegyzések bevezetését, így hamarosan minden felhasználó láthat olyan bejegyzéseket, amelyek be nem követett profiloktól származnak.

Az ajánlott bejegyzések egyrészt a követett profilok által belájkolt posztokból kerülnek ki, másrészt az Instagram algoritmusa ajánl tartalmakat.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkDigitális marketing stratégiák
Következő cikkA fókuszszó kihívás
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.