Facebook: nagy változások jönnek

808

A Facebook hírfolyamának algoritmusa nagymértékben megváltozik: az aktív tartalomra helyezik a hangsúlyt, nagyobb teret kapnak a kommentek, az olvasmányos bejegyzések, az élő videók és minden olyan tartalom, amelyek körül párbeszédek alakulnak ki. Azok a posztok, amelyeket mindenki csak lájkol és továbbgörget, háttérba szorulnak majd.

Mark Zuckerberg csütörtökön jelentette be, hogy újragondolták a hírfolyamokat, mivel az utóbbi időben nagyon sok hirdetéssel, kattintásvadász cikkel és kisállatos videókkal találkozhattak a felhasználók. Ezentúl egyre kevesebb ilyen jellegű tartalom jelenik majd meg az üzenőfalon, nagyobb hangsúlyt kapnak az ismerősök személyes bejegyzései.

Zuckerberg szerint a közösség védelme fontosabb, mint a nyereség maximalizálása. Szeretnék, ha a Facebook-on eltöltött idő értékes lenne. A változásokat éppen ezért kutatások előzték meg, melyből kiderült, hogy az emberek akkor hajlandóak még több időt tölteni az oldalon, ha minőségi kapcsolatokat alakíthatnak ki másokkal.

A Facebook elsőbbséget fog adni azoknak a hozzászólásoknak, amelyek beszélgetéseket generálnak, amelyeket sokan megosztanak és reagálnak rájuk. Az élő videókat is előtérbe helyezi majd a közösségi média oldal, mivel a tapasztalatok alapján ezek a videók beszélgetéseket generálnak.

Az oldalaknak mindezek miatt át kell gondolni majd a stratégiájukat, aki ugyanis alacsony minőségű tartalmat állít elő, azok kevesebbszer jelennek meg organikusan a felhasználóknak.

Hogyan hatnak a változások a hirdetésekre és mit tehetnek az oldalak kezelői, hogy még jobb elérésük legyen? Arra kell törekedniük, hogy minél több olyan tartalmat tegyenek közzé, amelyre az emberek hozzászólásban reagálhatnak és többször kell élő videót kitenniük. A stratégiát mindenesetre az algoritmus változásaihoz érdemes igazítani.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkECOMMERCE HUNGARY KONFERENCIA
Következő cikkÚjabb tanfolyam indul márciusban
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.