Google: támogatják a helyi híreket

673

A Google teszteli a Bulletin nevű eszközt, amely lehetővé tenné bárki számára, hogy helyi híreket és eseményeket tegyenek közzé. Lehetővé teszik, hogy a helyi érdeklődésre vonatkozó információkat – például kultúrális programokat, iskolai sporteseményeket, utcai bolti bezárásokról szóló információkat – közzétehessék.

A bulletin egy könnyű alkalmazás, amelyben történeteket lehet közölni, fotókat és videókat lehet feltölteni és közzétenni a weboldalon, de ehhez nem kell saját blogot vagy webhelyet létrehozni.

A Google szeretne együttműködni a helyi hírszervezetekkel, hogy segítsen nekik közzétenni a tartalmakat. A helyi hírekre való áttérés esetén a Google versenyezne más szolgáltatásokkal, ahol az emberek híreket osztanak meg arról, mi történik a közelükben.

Az emberek hajlamosak arra, hogy ők is hírt adjanak a közelükben történő eseményekről a Twitter-en, de ha egy helyi eseményt, például dedikálást vagy koncertet szeretnének népszerűsíteni, akkor a Facebook oldalon teszik közzé. A Bulletin ezért úgy tűnik, hogy egyfajta kísérlet a Google részéről, hogy beilleszkedjen a közösségi média világába.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkMessenger: olvasott vagy olvasatlan?
Következő cikkFebruári SEO tanfolyam
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.