Így növeld a Facebook közösségedet!

660

Az év elején Mark Zuckerberg sok újdonságot jelentett be a Facebook felületével kapcsolatban. Januárban megváltozott az algoritmus, így többet találkozhatunk a barátaink és a csoportok bejegyzésével az üzenőfalon, emellett nagyobb figyelmet szentelnek az álhírek terjedésének meggátolására. A változás célja, hogy a személyes kapcsolatokra összpontosítsanak a felhasználók és ösztönözzék őket a pozitív, aktív szerepvállalásra.

Mit jelent mindez a márkákra és a kiadókra nézve? Fel kell készülniük a megváltozott játékra. Tehát a tartalmaik már nem jelennek meg a hírfolyamban, ahogyan eddig, így az évek során kiépített, jól működő startégiát meg kell változtatni.

A jó hír, hogy ez nem lehetetlen. Számos olyan taktika van, amely segíthet az új algoritmushoz alkalmazkodni. Most mutatunk is néhányat.

1, Hozz létre kizárólag Facebook tartalmakat!

Zurckerberg közleménye mögött egy olyan mögöttes üzenet jelenik meg, amelyet a nyilvános oldalak üzemeltetőinek szem előtt kell tartaniuk: azt akarja, hogy az emberek maradjanak a Facebookon. Más szóval, Zuckerberg és csapata nem szeretné, hogy a felhasználók a hírfolyamból más webhelyre navigáljanak. Tehát a saját webhelyre mutató külső linkeket tartalmazó frissítéseket nem fogja az algoritmus előnyben részesíteni.

2, Használd az élő bejelentkezést!

A FAcebook Live 2016 elején indult el, mivel Zuckerberg szerint a felhasznált tartalmak többsége videó lesz a jövőben. Az élő videók 10-szer annyi forgalmat generálnak, mint a hagyományos videók. Még jobb, hogy a legtöbb ilyen interakció valós időben történik. Ennek a tartalomnak nagy szerepet kell játszania a közösségi média stratégiában.

3, Légy fontos!

A Facebook frissítések legfőbb célja, hogy az emberek aktívan részt vegyenek az aktuális tartalmakban. Mint márkának, a Facebook stratégiának kevésbé kell összpontosítani a magadról folytatott beszélgetésre, hanem a közönség érdekeire vonatkozó kérdéseket kell kezelni.

4, Légy helyben!

Az algoritmus változásával több helyi hír és tartalom jelenik meg a felhasználók területén. Ezzel a márkákat arra ösztönzik, hogy jelen legyenek helyben is a közösségükben. Tehát eseményeket hozzanak létre, működjenek együtt a helyi vállalkozásokkal és legyen fontos számukra a helyi közösség.

5, Fókuszban a csoportok

Zuckerberg elős közleményében megemlítette, hogy a felhasználók több, a csoportokból származó híreket fognak látni. A csoportokon belül az interakció nagyon gyakori, amelyek többsége pozitív. Ezért érdemes márkaként létrehozni egy csoportot, hogy az azonos gondolkodású emberek találkozzanak, beszélgessenek.

Sokan halálos ítéletnek gondolták Zuckerberg változtatásait, azonban csak igazodni kell az új rendhez. Ha azt szeretnéd, hogy az oldalad túlélje az új korszakot, akkor ki kell találni, hogyan hozhatsz létre olyan tartalmakat, amelyek igazodnak a frissítésekhez.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkSEO tanfolyam kedvezmény
Következő cikkFacebook-minikonferencia
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.