Facebook: érkeznek a híradós anyagok

676

A Facebook Watch a közösségi oldal új, videós részlege, amely az amerikai felhasználók számára már néhány hónapja elérhető. Ide az oldallal szerződésben állók tölthetnek fel tartalmakat, tehát profi videós műsorokat lehet itt látni.

A Watch sok mindenben különbözik a hagyományos Facebook videós tartalmaktól. Egy személyre szabott gombbal például javaslatokat küld a felhasználóknak, ha számukra érdekes tartalmakat talál. Ennek alapja, hogy ismerőseik milyen témában keresnek vagy mire kattintanak gyakran.

Arról olvashattunk már, hogy Mark Zuckerberg tévécsatornákhoz hasonló felületet szeretnének létrehozni, hogy az emberek maguk választhassák ki a műsort. Úgy tűnik, ez az új felületen megvalósulni látszik. Ezt a felületet egy híradós funkcióval bővítenék, de erről sajnos konkrétabb információt nem árult el a vállalat.

Néhány értesülés szerint a híradós tartalmakkal ellátott Facebook Watch már idén nyáron elindulhat, mivel több szolgáltatóval tárgyalásban vannak. A híreket háromperces blokkokban sugároznák a nézőknek.

Mikor érkezik Magyarországra? Erről sajnos még nincs hír. Mivel az alkalmazás még tesztelés alatt áll, így valószínűleg sokat kell még várnunk rá.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkInfluencerek uralkodnak a marketingben?
Következő cikkFacebook: adatgyűjtési botrány és #DeleteFacebook
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.