Egy szuper Facebook konferencián jártunk

653

Ma már talán nincs olyan vállalkozás, aki nem használja üzleti célokra a Facebookot. Azonban sokan nem profik a tartalomgyártásban vagy a hirdetésekben, de még a marketing szakembereknek is lehet újat mutatni a trükkökkel és  ötletekkel. Ezért is mentünk el a Kreatív Kontroll által szervezett Facebook-minikonferenciára, mivel előadiói listája már önmagában garantálta, hogy hasznos információkat kapunk majd.

Igazunk is lett! Az A38-as hajó egy kivételesen jó helyszín volt, hiszen azonnal azt az érzést keltette bennünk, hogy ez jó alkalom lesz a szakmai kapcsolatok bővítésére is. Rengeteg olyan résztvevővel találkoztunk, akikkel a jövőben még biztosan együttműködünk valamilyen formában.

Viszont térjünk át az előadásokra!

Amikor valaki meghallja, hogy a palferi.hu kommunikációjáért felelős Ungvári Péter lép színpadra, felteheti a kérdést: miben segíthet nekem ő, hiszen webshopom van? Pedig az inbound marketing rendszerek ismerete minden vállalkozás számára hasznos. Előadásában olyan dolgokat árult el, amelyek az inbound kampányok sikerességében segíthetnek.

Személy szerint én Lévai Richárd, az RG Stúdió egyik alapítójának előadását vártam a legjobban, hiszen számomra ő egy olyan személy, akinek a tudására én is sokszor támaszkodom a munkám során. A konferencián megnyugtató volt hallani, hogy a Facebook változások nem jelentik a jelenlétünk végét ezen a platformon. Sőt, megmutatta, milyen trükkökkel tudjuk beépíteni a stratégiánkba azokat az újdonságokat, amelyek az év eleje óta megváltoztak a felületen.

Azt már kezdtük sejteni, hogy ha eddig nem így tettük, most már muszáj lesz értékes tartalmakat gyártanunk a Facebookra. Losonczi János, az Otthonfa marketingese ezeket az értékes és örökzöld tartalmakat mutatta be. Olyan tippeket hallhattunk tőle, amellyel könnyedén automatizálható a tartalomfejlesztés.

Számomra a konferencia másik legjobban várt előadását a Kreatív Kontroll tartotta. Mindig szeretek esettanulmányokról hallani, hiszen akkor nemcsak az elméletet mutatják be, hanem bizonyítható, hogyan működik a gyakorlatban.

Összességében egy olyan konferencián jártunk, amelyen tényleg megérte részt venni. Ha legközelebb látod, hogy a Kreatív Kontroll valami újabb rendezvényt hirdet, azt javasoljuk, hogy Te se hagyd ki!

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkFacebook: újra bevezetik az arcfelismerést
Következő cikkInstagram: útmutató az analitikához
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.