Facebook: fizetős csoportok?

1171

Évek óta lehet hallani arról, hogy esetleg fizetőssé teszik a Facebookot. Mindenesetre pontos választ nem adtak, hogy ez bekövetkezik-e valaha, egészen mostanáig. Most mégis megszólaltak a fizetős csoportokkal kapcsolatban.

A Facebook csoportok adminjai között akadnak olyanok, akik a rengeteg idő és energia belefektetésért cserébe támogatást szeretnének, de ezzel eddig nem foglalkozott a Facebook. Most azonban bejelentették, hogy bevezetik az ügynevezett csoportelőfizetést, melynek lényege, hogy az adminok tagdíjat szedhetnek a felhasználóktól.

A tagdíjat havi 5-30 dollár között határozták meg, de a bevezetése nem kötelező, erről az adminok dönthetnek. A fizetés sem lesz kényszer a tagok számára, így ettől függetlenül is a közösség részesei maradhatnak. Azok, akik élnek a lehetőséggel, valamilyen plusz tartalomban részesülnek majd.

Egyelőre úgy tudni, hogy néhány csoportnál már működik a fizetés, és a beszedett összegből nem vesz le semennyi pénzt sem a Facebook.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkMessenger: automatikusan elinduló videós hirdetések
Következő cikkInstagram: IGTV
Janni Anikó
2009 óta foglalkozom újságírással, valamint több éve dolgozom kommunikáció, PR és marketing területen. A lifelong learning szemléletet képviselem, így törekszem minden olyan tudás elsajátítására, melyet a szakmai pályám során hasznosítani tudok.