Valóságosnak tűnő, de nem létező emberek arcképeit hozza létre mesterséges intelligencia a Nvidia projektjében.

Mit jelent ez?

Az egész projektről árulkodik már a This Person Does Not Exist nevet viselő oldal, ahol minden megnyitásnál más és más emberek arcképeivel találkozhatunk. A különlegesség az, hogy itt a weboldalon bizony nem létező férfiak és nők profilképeit találjuk.

Hogyan készül?

A 2014-ben bejelentett Generative Adversarial Networks (GAN) koncepciójának köszönhetjük a generált arcképeket. A cél, hogy olyan mesterséges minták jöjjenek létre, amik aztán nem különböztethetők meg a valódi, természet által létrehozott emberi jegyektől, így pedig nem is állapítható meg, hogy létező személyről van-e szó egy-egy képen. Az elméletről ide kattintva olvashatunk bővebben!

Mire használhatjuk?

A generált új arcok tehát nem létező, kreált emberek, így a jogi felhasználási korlátozások alá sem esnek. Az unalomig használt stock képektől elbúcsúzhatunk és a  This Person Does Not Exist oldalon megjelenő képeket bátran használhatjuk munkánk során például design tervekhez, buyer personák meghatározásánál a látványvilághoz is.

Szólj hozzá!

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkÜnnepi kedvezmények
Következő cikkÚj vezető platform a social médiában?
Marinkás Anikó
Rendezvényszervezőként dolgozom 5 éve, az MTT Akadémia oktatásaiért immáron 2 éve felelek. Workshopok, tréningek, kiemelt események, konferenciák szervezése mind hozzám tartozik a cégen belül, ezenfelül az események marketing része is. Keressetek bátran kérdés esetén az elérhetőségeimen: +36202359180 aniko.marinkas (kukac) mtt.hu